De krokodil die niet van water hield – Gemma Merino

De krokodil die niet van water hield - Gemma Merino

Er was eens een kleine krokodil die niet van water hield.

Achterflap
“Alle krokodillen houden van water, toch? Nou, de kleine krokodil in dit verhaal niet. Hij houdt er zelfs HELEMAAL niet van. Terwijl zijn broetjes en zusjes lekker aan het zwemmen zijn, zit hij in zijn eentje toe te kijken. In bomen klimmen vindt hij wél leuk.
Wat is er toch met hem aan de hand?”

In bomen klimmen vond hij wél leuk. Maar hij was de enige.
Kleine krokodil voelde zich alleen, hij had niemand om mee te spelen.

Auteur & illustrator
“Gemma Merino is een Spaanse architecte. Ze besloot kinderillustratie te gaan studeren aan de kunstacademie van Cambridge, en won al tijdens haar studie de befaamde Macmillan Prize for Children’s Picture Book Illustration. De krokodil die niet van water hield is haar debuut.”

Mijn mening
Dit boek was één van de tien van de Prentenboek TopTien van de Voorleesdagen begin dit jaar. Door allerlei gerommel met de Post NL kwam hij daar veel te laat voor binnen, maar uiteraard bespreek ik hem gewoon, want ik wil jullie dit leuke prentenboek niet onthouden.

Kleine krokodil is anders dan zijn broertjes en zusjes, zij houden van water en zwemmen en hij niet. Hij voelt zich eenzaam en doet heel hard zijn best om mee te komen met de rest, maar hij is gewoon echt niet gemaakt voor het water. Op een dag komt hij erachter waarom dat is.

De krokodil die niet van water hield is een “Lelijke Eendje”-achtig verhaal; een lid van de familie die opvalt door zijn anders zijn en daar blijkt  uiteindelijk een hele logische verklaring voor te zijn en dan kan hij eindelijk gelukkig zijn omdat hij zichzelf kan zijn.

Het verhaal is grappig en lief en de illustraties zijn erg schattig en aansprekend. Voor- en achterin het boek zit in de illustratie ook nog een leuk grapje verstopt, wat me pas bij de tweede keer lezen opviel.
Een leuk prentenboek wat stof kan geven om over te praten met je peuter/kleuter.

De krokodil die niet van water hield
ISBN 9789047706144 – Uitgever: Lemniscaat – 32 pagina’s – Verschenen: januari 2014 – Originele titel: The crocodile who didn’t like water – Vertaald door: L.M. Niskos
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

Een gedachte over “De krokodil die niet van water hield – Gemma Merino

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s