Manderley voor altijd – Tatiana de Rosnay (+ winactie!)

Manderley voor altijd - Tatiana de Rosnay

Ik zou simpelweg kunnen zeggen dat ik voor haar ben gekomen, dat ik daarom hier ben, dat het spoor hier begint. Want achter die grote ivoorkleurige pilaren, achter die witte voordeur van nummer 24, is op 13 mei 1907 Daphne du Maurier geboren.

Korte inhoud
“‘Vannacht droomde ik dat ik weer naar Manderley ging.’
De openingszin van de roman Rebecca van Daphne du Maurier heeft generaties lezers doen wegdromen. Van Du Mauriers romans gingen miljoenen exemplaren over de toonbank, haar werk werd in veertig landen vertaald en Jamaica Inn en The Birds werden succesvol verfilmd door Alfred Hitchcock.
Wat is er bekend over Daphne du Maurier, over de hartstochtelijke ambities van deze schrijfster, haar nauwe band met Frankrijk en de verwevenheid van haar werk en leven?
Manderley voor altijd leest als een meeslepende roman en biedt een fascinerend portret van een vrouw wier leven net zo mysterieus was als het werk dat zij schreef, vol psychologische spanning.”

‘De werkelijkheid dromen’ – prachtig vindt Daphne dat. Zou zij dat ook kunnen? Haar opa kon het, en haar vader doet elke avond alsof hij een ander is, dus waarom zou zij niet hetzelfde doen? Dan zou ze kunnen ontsnappen aan de sleur van alledag, zou ze haar eigen wereld kunnen verzinnen en echt Éric Avon kunnen worden.

Auteur
Tatiana de Rosnay schreef o.a. het succesvolle Haar naam was Sarah. Manderley voor altijd is haar eerste biografie. Dit boek móést gewoon door haar geschreven worden, omdat ze haar hele leven al gefascineerd is door Daphne du Maurier. Ze heeft heel veel onderzoek gedaan, de plekken bezocht waar Daphne woonde, gepraat met familieleden, (dag)boeken gelezen. En ondanks de geheimen van Daphne die ze ontrafeld heeft, is ze nog altijd geboeid door deze vrouw.

Mijn mening
Ik moet eerlijk bekennen dat ik het boek op moment van schrijven van deze blogpost nog niet helemaal uit heb. Maar ik kan absoluut mijn mening al delen met jullie! En vond het wel zo leuk om de winactie gepaard te laten gaan met een recensie…

Ik kende Daphne du Maurier wel, doordat mijn moeder vroeger haar boeken las en ik weleens samen met haar de film van Rebecca heb gekeken (vraag me niet meer hoe die ging, echt al lang geleden). Door het enthousiasme en de passie van Tatiana de Rosnay voor deze vrouw (ik was bij een interview over het boek), ben ik erg nieuwsgierig geraakt naar Daphne en haar werk. Na het interview heb ik mijn exemplaar van Manderley voor altijd kunnen laten signeren, wat het boek nog eens extra waardevol voor me maakt.

Het boek ziet er prachtig uit, lekker dik, mooie cover, opvallend ondanks de sepia-kleur. En wat ik heel fijn vind is dat er ook foto’s in staan, dat vind ik echt horen bij een biografie, om te zorgen dat je nog meer gevoel krijgt bij de persoon waar het over gaat. Hoe zag diegene eruit, hoe zag de familie eruit, hoe was het in die tijd…
Wat ik erg leuk vind aan deze biografie zijn de stukjes vanuit Tatiana zelf die tussendoor komen, fragmenten van haar speurtocht naar Daphne, dat maakt het extra persoonlijk. Dat past zo goed, omdat Tatiana echt een band heeft met Daphne du Maurier.

Manderley voor altijd leest als een roman, het is geschreven in de tegenwoordige tijd, wat ervoor zorgt dat je je echt in het begin van de 20e eeuw waant en je alles intens meebeleeft met Daphne, van klein kind tot aan volwassene. Biografieën kunnen weleens saai zijn, ondanks dat ze interessant zijn, maar daar is hier echt geen sprake van. Het is dat je weet dat alles compleet op waarheid berust, anders dacht je dat je een roman aan het lezen was. Dat vind ik persoonlijk echt een pluspunt!

Wat een boeiende persoon is Daphne du Maurier en wat een bijzonder leven leidde ze. Ik kan heel goed begrijpen dat iemand gefascineerd raakt door deze unieke vrouw. Ik ben het zelf ook wel een beetje nu…

Manderley forever
Winactie

Wil jij deze biografie ook graag lezen? Dat kan! Ik mag van Ambo Anthos namelijk één exemplaar weggeven ter ere van mijn blogverjaardag!
Wat moet je doen om kans te maken?

 • uiteraard volg je mijn blog via één van de mogelijke manieren
 • je laat een reactie achter onder dit blogbericht met een geldig e-mailadres
 • in die reactie laat je me weten of jij al weleens wat gelezen hebt van Daphne du Maurier
 • delen van de actie is niet verplicht, maar wel lief
 • je reageert uiterlijk donderdag 7 april, vrijdag 8 april neem ik contact op met de winnaar
 • ben je de winnaar? reageer dan aub uiterlijk 10 april op mijn mail

De winactie is afgelopen! Bedankt voor alle reacties. Veel van jullie hebben wel wat gelezen van Daphne du Maurier, vooral Rebecca zag ik voorbijkomen. Ik ga die zeker nog eens lezen, na deze biografie ben ik er heel benieuwd naar!
Connie is de winnaar! Zij heeft een mail ontvangen.

-X- Judith

Manderley voor altijd
ISBN 9789026332456 – Uitgever: Ambo Anthos – 464 pagina’s – Verschenen: februari 2016 – Originele titel: Manderley for ever – Vertaald door: Noor Koch
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

49 gedachtes over “Manderley voor altijd – Tatiana de Rosnay (+ winactie!)

 1. Wat een super leuke win actie 👍!
  Ik heb nog nooit iets gelezen van Daphne du Maurier, maar ben nu wel heel erg nieuwsgierig geworden naar deze biografie.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooie actie weer….doe dolgraag mee, want ik heb nog nooit iets gelezen van Daphne du Maurier….en dat word wel tijd….spreekt mij erg aan…!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik ben al vanaf mijn tienerjaren groot fan van Daphne du Maurier. Ik verslond Rebecca en Jamaica Inn. Geweldige verhalen en films! Manderley als biografie is de ultieme aanvulling om meer over deze powervrouw uit het verleden te weten te komen. Ik duim ….. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Ahhh Daphne de Maurier. Geweldige schrijfster. Haar boek Jamaica Inn heb ik gelezen voor mijn Engelse literatuurlijst. Lang geleden. Ik kon het niet wegleggen, moest het uitlezen en nam het mee in bad. Je voelt het al, een doorweekt boek.
   Ook Rebecca heb ik gelezen. Wat zou ik graag haar biografie lezen. En wat leuk dat ze net als ik op 13 mei geboren is.

   Geliked door 1 persoon

 4. Alweer een leuke winactie waardoor ik kans maak kennis te maken met Daphne Du Maurier, want zij was mij tot heden volledig onbekend. Ik heb een interview gezien met van Tatiana De Rosnay waardoor ik kon uitmaken, dat dit een prachtig moet boek zijn. Ik ga er dus voor!!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Na jouw recensie wil ik ‘Manderley voor altijd’ graag lezen. Van Daphne du Maurier heb ik Jamaica Inn en Rebecca gelezen, maar dat is alweer zo lang geleden dat ik ze denk ik maar weer eens uit de kast ga halen! Van Tatiana de Rosnay heb ik daarentegen nog niet eerder iets gelezen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik heb ook ooit Rebecca gelezen, maar wel heel lang geleden..Ik heb Tatiana de Rosnay pas geleden ontmoet in Utrecht en ze kon erg boeiend vertellen over dit boek, dus ik zou het graag willen lezen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Mooie en leuke actie. Doe heel graag mee. Nog nooit iets van Daphne du Maurier gelezen, maar wordt wel hoog tijd. Dit boek spreekt mij enorm aan. Ik volg je al geruime tijd op bloglovin en FB.

  Geliked door 1 persoon

 8. Mooie actie! Ik doe graag mee, niet zozeer voor mezelf maar meer voor mijn moeder die helemaal gecharmeerd is van het boek, van Tatiana én van Daphne. Zelf heb ik alleen Rebecca gelezen en die vond ik op zich wel mooi, maar niet echt heel erg geweldig of zo: het was me een beetje te zeurderig, te eentonig haha. Maar wie weet ga ik deze nog wel lezen als ik ‘m win!

  Geliked door 1 persoon

 9. ik heb al veel gelezen maar voor zo ver ik nog weet mooi een boek van deze schrijfster maar daarom ben ik wel benieuwt naar hoe ze schrijft en of het lekker weg leest

  Geliked door 1 persoon

 10. Ik heb de boeken van Daphne du Mourier nooit gelezen. Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay vond ik wel prachtig. Ben erg nieuwsgierig naar de autobiografie over Daphne du Mourier

  Geliked door 1 persoon

 11. Openingszinnen ben ik niet goed in, deze wel. Fascineerde deze mij al op jonge leeftijd?
  Van zowel Du Maurier als Rosnay veel/bijna alles gelezen. Manderly staat op verlanglijstje voor onze jaarlijkse (lees)vakantie met vijf boek-per-dag-lezers in Frankrijk.
  Doe heel graag met deze leuke winactie.

  Geliked door 1 persoon

 12. Deze winactie is gestart op 1 april, mijn verjaardag!
  Rebecca lezen was voor mij een must, dat is mijn tweede naam!
  Graag doe ik dus mee, het lijkt me heel leuk om dit boek te winnen.

  Geliked door 1 persoon

 13. Ik ben zo benieuwd naar dit boek! Ik las Rebecca van Du Maurier en My Cousin Rachel. Beide zijn erg mooi, hoewel Rebecca voor mij meer impact had. En biografieën waarin de persoonlijke toon van de auteur van de biografie ook naar voren komt spreken mij zeer aan: portret van een leven is namelijk altijd gekleurd door degene die het schrijft en ik vind het fijn als dat er in verweven is.

  Geliked door 1 persoon

 14. Ik denk dat het al zeker vijftien jaar geleden is dat ik die beroemde openingszin voor het eerst las. Sindsdien heb ik meerdere keren genoten van Rebecca. Later meestal in combinatie met het door Sally Beauman geschreven vervolg. Het blijft me intigreren. Daarnaast heb ik nog minimaal een ander boek van haar gelezen, maar heel stom, ik weet niet meer welk *kijkt beschaamd*. Rebecca moet je sowieso gaan lezen, zeker als je deze bio al gelezen hebt. Hij klinkt goed trouwens.

  Geliked door 1 persoon

 15. Ik heb nog nooit iets van deze schrijfster gelezen, ik ga dan ook nu schamend in een hoekje zitten 😉 Het boek klinkt erg interessant, ik doe dan ook graag mee met deze winactie. Spannend!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s